Om Roma

Home / Om Roma

I selskapets lokaler har vi en butikkavdeling hvor vi tilbyr mineralvann og øl (vi har 150 forskjellige sorter), samt kjøttvarer fra John Haugen i Trøgstad eller egenproduserte spesialvarer.

Roma Brus og Ølutsalg er primært en bedrift som driver med kasse salg av drikkevarer.
Vi har også mye annet å tilby til alle former for arrangementer.

Roma Brus og Ølutsalg er primært en bedrift som driver med kasse salg av drikkevarer.
Vi har også mye annet å tilby til alle former for arrangementer.
Feks. Utleie av telt, bord, benker, griller osv.
Skal du ha en fest eller lignende er det bare å ta kontakt, så kan vi hjelpe til med hele arrangementet.

Vi har drikke fra kr 9,50,- og oppover.

Mineralvann fra Roma, Ringnes, Coca Cola og Berentsen.
Over 150 forskjellige øl, også øl fra fat.
Kjøttvarer fra John Haugen i Trøgstad.
Utleie av tappetårn, telt, stoler, bord og alt annet du trenger til ditt arrangement.


Aleksander
Tlf:  412 17 359
Epost: Klikk her for å sende meg epost


Ole
Tlf: 971 35 455
Epost: Klikk her for å sende meg epost

 

Historien rundt Askimbrusen startet egentlig på Askim Mineralvannfabrik i 1914.

Fabrikken ble opprettet i 1914 av J. Dybdal, og ble i 1920 overtatt av Gustav og Eilert Johnsrud, Hønefoss og O. Lund Sørensen, Askim. Fabrikken var da i leiet lokale i posthusgården.
I 1921 flyttet fabrikken til G. Johnsrud`s nye gård ved Eidsbergveien i Askim hvor kjellerlokalet var spesielt bygget for mineralvandfabrikken. Fabrikken har vært bestyret av hr. O. Lund-Sørensen. I den senere tid er det iverksatt tilvirkning av safter. Omsetningen har vært bra og har gått meget frem til hvert år. Fra 1. Januar 1923 flyttet ”A/S Victoria Industrier” inn i samme gård og har kontor og lokaler sammen med mineralvandfabrikken. Dette selskaps disponent ing. Chr. Sætrang bestyrer fra samme dato også mineralvandfabrikken.

”A/S Victoria Industri”, kemisk-teknisk fabrikk er opprettet i 1922 og har i ca 1 år hatt kontor i Drammen. Aktiekapitalen er på kr 15.000,- fullt innbetalt. Formålet er fabrikasjon av diverse Kem. Tekn. Artikler blant annet: Ekstrakter, essenser, bakepulver, eggpulver, skokrem, skosmørelser, kosmetiske preparater m.m. Ved siden av fabrikasjon drives agentur og importvirksomhet.

Jørgen Dybedals, Askim Mineralvandfabrik, som startet 16.mai 1914, viste seg å være en seiglivet bedrift. Den gjenomgikk mange eierskifter, og ikke alle er registrert hos sorenskriveren.
I 1919 solgte han til kommunekasserer Chr. Hansen, hans bror Johan og Anton Sæves, men både en Johnsrud fra Hønefoss og en Lund Sørensen var også eiere.
Øvre Smaalenene avis skriver at bedriften ble solgt til Lorang Nilsen i 1923. Bedriften flyttet fra Posthusgaarden til Olaf Huuses gård Østlund ved Eidsbergveien i 1921.

I 1927 kom den til Grindaheim. Chr. Hansen kjøpte tilbake maskinene
I 1927 og startet på egen hånd, men allerede i 1930 ble den solgt videre til Karl Hoff, og da visstnok av Karl Guthu.
Hoff bygget en villa med produksjonslokaler i Aspelundveien, der han modifiserte produksjonen, men han døde i 1937. Enken solgte fabrikken til Karl Refne og Thorbjørn Johansen.
I en kort periode fremstilte den også saft. I 1929 produserte man 100.000 flasker med fire ansatte og hadde salg til et distrikt fra Bjørkelangen til Moss.
Hele tiden holdt den til i kjellerlokaler. Den ble nedlagt i 1968 og maskinene solgt til Brynildsen fabrikker i Fredrikstad. Transportsystemene var blitt bedre og de store fabrikkene overtok markedet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *